Група ВТБ, яка контролює 15 дочірніх банків по всьому світу, хоче продати свій бізнес в Україні через серйозні втрати. Про це повідомили в прес-службі банку.

Через великі неповернення по кредитах керівництво банку було змушене створити значні резерви.

"Крім того, тема присутності російських банків на території України надзвичайно політизована. Радикально налаштовані політичні кола України регулярно спекулюють на цьому в своїх цілях. Також відділення ВТБ на Україні не раз піддавалися актам вандалізму", - повідомив представник банку.

Читайте також: Банки намагаються заробити на грошах Фонду гарантування вкладів

У зв'язку з цим в Україні створюється досить несприятлива атмосфера для подальшого функціонування банку.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

На даний момент група ВТБ продовжує свою роботу на території України, але як тільки у них з'явиться реальний шанс продати тут бізнес, вони негайно це зроблять.

"Я думаю, якщо б нам випав такий шанс, ми б навіть продали цей бізнес, ніж збільшували б його або зберігали, тому що ми не бачимо там ніяких можливостей", - заявив глава ВТБ Андрій Костін.