У Криму порушили справу проти глави Меджлісу кримсько-татарського народу Рефата Чубарова за посягання на територіальну цілісність Росії.

Про це повідомляє видання "Новое время".

"Слідче підрозділ управління ФСБ Росії по Республіці Крим порушило кримінальну справу стосовно Чубарова, який висловлювався із закликами до дій, спрямованих на зміну територіальної цілісності держави. Кримінальна справа - у виробництві", - повідомила так звана "прокурор" окупованого Криму Наталія Поклонська в п'ятницю, 29 травня.

Читайте також: Чубаров: Росія витісняє населення з Криму

Вона уточнила, що справу відкрили за статтею Публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності РФ.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

"Чубаров оголошений у розшук. Ми його чекаємо", - додала представник окупантів.

Нагадаємо, на початку квітня глава Меджлісу кримськотатарського народу увійшов до фракції "Блок Петра Порошенка".

Рефат Чубаров перебуває на посаді голови Меджлісу кримськотатарського народу з листопада 2013. З 1999 року він є заступником Голови Ради представників кримськотатарського народу. З 2009 року — почесний професор Києво-Могилянської академії. Народний депутат України III–V скликань.

Меджліс кримськотатарського народу визнаний в Україні вищим виконавчим органом Курултаю Постановою Верховної Ради 20 березня 2014 року. Проте голова окупаційного уряду Криму Сергій Аксьонов оголосив, що Меджліс юридично не існує, бо він "не був зареєстрований належним чином".