Бойовики "ДНР" пропонували полоненому киборгу Олегу Кузьміних перейти на їхній бік. Про це розповів "Фактам" сам звільнений підполковник.

За словами офіцера, командири сепаратистів "Гіві" і "Моторола" прекрасно знали, хто він такий. А вивідувати яку-небудь військову інформацію не мало сенсу, оскільки вона миттєво застаріває - обстановка на фронті постійно змінюється, повідомив Кузьміних.

"Всі бесіди зі мною слідчий зводив до того, щоб схилити мене до переходу на їх бік. В армії "ДНР" мені пообіцяли посаду, звання - сказали, одразу полковника присвоять! Обіцяли гідну зарплату і навіть простору квартиру в Донецьку. Але я не думав про те, щоб порушити присягу, дану Батьківщині і народу України ", - сказав Кузьміних.

"Кіборгові" натякали, що у разі відмови його катуватимуть або взагалі вивезуть до Росії.

"Дев'яносто з 124 днів полону я провів у кімнатці без вікон розміром метр на два з кахляними стінами і підлогою. Число, день, місяць, погоду на вулиці я дізнавався у охоронця. Весь простір на підлозі займав матрац", - ділиться Кузьміних.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Він розповідає, що в полоні рятувала лише віра в Бога і в свою Батьківщину.

Читайте також: Кузьміних почав кульгати після полону - брат звільненого кіборга

Нагадаємо, командир 90-го батальйону 81-ї бригади ЗСУ, підполковник Олег Кузьміних потрапив у полон в ніч на 20 січня цього року, коли його батальйон ішов на допомогу захисникам Донецького аеропорту і повинен був забрати поранених. У тумані бійці збилися з курсу і вийшли на позиції супротивника. Зав'язався бій, і вони потрапили в полон.