Колишній заступник міністра оброни Вячеслав Кредісов судиться з мешканцями житлового комплексу "Коцюбинське", котрий знаходиться під Києвом. Стверджує, що у житловому комплексі йому належить 10 квартир, але через подвійний продаж та плутанину з документами – його квартири дісталися іншим людям. Серед тих, у кого відбирають житло – боєць АТО Олександр Богатіков.

27 травня Вищий спеціалізований суд визнав право власності на одну з квартир за Богатіковим. Юристи Кредісова стверджують, що оскаржать це рішення у суді вищої інстанції.

2011 року фірма "Аверс-сіті" здала в експлуатацію один з семи будинків житлового комплексу "Коцюбинське" по вулиці Пономарьова у селищі Коцюбинське.

Читайте також: "Замість власників квартир багатоповерхівками керуватиме дядя-чиновник"

"Коли житло ще будувалося, у 2008 році я придбав 10 квартир. Усі папери на них я маю. Через помилки замовника та інвестора цього будівництва – фірму "Аверс-сіті", вийшло так, що перші покупці втратили своє право власності. І тепер на одне й те саме житло право власності мають по декілька осіб", - каже В'ячеслав Кредісов.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Зараз він помічник народного депутата Анатолія Матвієнка від "Блоку Петра Порошенка".

Стверджує, що не у одного нього з'явилися схожі проблеми.

"До мене звернулося більш як 20 вкладників, які також не можуть заселитися у свої квартири через подвійний продаж житла. Ми вирішили об'єднатися, аби відстояти наше право на це житло", - каже Кредисов.

Іншу сторону представляє активістка Наталія Толуб.

"Кредисов був партнером у нашому комплексі, і його компанія "Мьоли" передала спірні квартири іншій фізичній особі. Компанія Кредисова дуже дивна – там працює всього одна людина, зареєстрована компанія десь в офшорі", - каже Наталя Толуб.

Пояснює, що Кредисов сам створив таку ситуацію з подвійним продажем квартир.

"Його підставна компанія не є стороною в договорах купівлі-продажу, тому за законом вона не має права оспорювати наші документи у суді, а усі претензії має пред'являти забудовнику-банкроту – фірмі "РБИ". Але чомусь 5 років тому, у процесі банкрутства не претендувала на спірне майно. За договором між "Мьоли" та "РБИ" Кредисов не має права вимагати наші квартири, а має право вимагати погашення вартості цінних паперів", - заявляє вона.

За словами активістів, 5 років Кредисов не претендував на майно людей, але зараз отримав владу та адмінресурс і взявся до справи.

"Ми зверталися з заявами до МВС, прокуратуру, до адміністрації президента. Була купа запитів, ми отримали більш як 30 відписок, а результат нульовий. У червні у Кредисова суди з родиною бійця АТО, вагітної жінкою та 4-річною дитиною, котрі є власниками житла у "Коцюбинському". Кредисов постійно погрожує особисто мені, довелося звертатися за захистом до "Правого сектору", - каже Наталя.

Читайте також: Столичні чиновники в соцмережах: колишні регіонали, "Ферарі" та нічні клуби

Родина Олександра Богатікова через погрози розмовляти боїться. Сам боєць зараз перебуває на передовій.

"На Кредисова та його підставну компанію зараз відкрито кримінальні провадження, йому інкримінують шахрайство в особливо великих розмірах. Але це не заважає йому забирати наше житло", - каже Толуб.

В'ячеслава Кредисова звільнили з Міноборони 2007 року зі скандалом, він сидів у СІЗО.

Колишня дружина В'ячеслава Кредисова, Світлана Зоріна розповіла, що після звільнення, колишній чоловік зізнався їй у своїх махінаціях.

"Частина майна та земель Міноборони за спиною у міністра Гриценка була виведена на фірми, у яких через підставних людей на Кредисова була оформлена доля в 50%. А міністрові тоді В'ячеслав повідомив, що це мій бізнес і мої фірми", - пояснює Зоріна.