На виборах президента Міжнародної федерації футбольних асоціацій призначено другий тур. Пряму трансляцію конгресу ФІФА в Цюріху, в рамках якого проходять вибори, веде офіційний сайт організації.

Обидва кандидати, чинний глава ФІФА Йозеф Блаттер і принц Йорданії Алі бін Аль-Хусейн, не змогли набрати необхідний для перемоги в першому турі мінімум голосів - близько 140. За Блаттера було віддано 133 голоси, за Аль-Хусейна - 73. Переможець визначиться у другому турі простою більшістю.

Участь у голосуванні беруть всі члени ФІФА - делегати 209 національних асоціацій, що входять у федерацію. Переможець виборів вступить на посаду одразу після закінчення конгресу.

Блаттер беззмінно очолює ФІФА з 1998 року.

Читайте також: США озвучили суму, вкрадену чиновниками ФІФА за 19 років

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Нагадаємо, у ФІФА стався великий корупційний скандал. Сам Блаттер пов'язує його з рішенням керівного органу віддати Росії і Катару найближчі два турніри Кубку світу.