Володар мільярдних статків із Кремнієвої долини розробив пристрій для того, щоб працювати віддалено. Скотт Хассан вигадав роботичний апарат Beam, у який можна "переселитись" із будь-якого куточка планети.

За задумом, його мали використовувати для відеоконференцій. Він схожий на плаский екран на двох високих ніжках. Він пересувається на коліщатках по спеціальній платформі. Завдяки йому, "тут" - стає смішним за значенням словом, - пише hightech.fm.

Beam використовує звичайний відеозв'язок, але людина управляє ним із клавіатури, сидячи вдома на дивані. Можливості робота скромні, але ніщо не заважає вдосконалити його до повноцінного "замінника себе на робочому місці".

Читайте також: Семиметрову модель України створили з конструктора Lego

Апарат переміщається по рівній поверхні та підтримує відеозв'язок, проте вже незабаром зможе отримати кілька додатків та сенсорів. Оскільки, винахідник вважає такий напрямок розвитку робототехніки більш виправданим, ніж створення автономних роботів. А для додаткової комплектації "відеоробота" йому ресурсів явно вистачає.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Конструювати автономні прилади зі штучним інтелектом значно дорожчі, і, навіть кращі з них, поки що не розумні настільки ж, наскільки живі люди.

"Комп'ютери - приголомшливі, але вони - ніщо, у порівнянні із людським мозком. А якщо на планеті мільярди людей, чому не надати їм нові можливості замість того, щоб працювати із надскладним та не зовсім передбачуваним штучним інтелектом?", - вважає мільярдер.

На думку Хассана, пристрій дозволить також людям із обмеженими можливостями побачити місця, які їм зазвичай недоступні до відвідування. Або провідати родину, яка живе далеко.