На 65-му конгресі ФІФА в Цюріху Йозеф Блаттер переобраний президентом Міжнародної федерації футболу. Його суперник - принц Алі бін аль-Хусейн - визнав свою поразку. Про це повідомляє The Guardian.

Раніше стало відомо, що Блаттер не набрав достатньо голосів для перемоги, і на виборах мав відбутися другий тур. У першому турі Блаттер отримав 133 голосів проти 73 голосів принца Алі бін аль-Хусейна.

Для перемоги потрібна була більшість у дві третини - 139 голосів, але його суперник добровільно зійшов з дистанції.

"Це була дивовижна подорож. Я хочу особливо подякувати всім, хто був досить хоробрий, щоб голосувати за мене", - заявив Алі і покинув сцену.

Читайте також: На виборах президента ФІФА призначено другий тур

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

У свою чергу переобраний Блаттер заявив, що спробує вивести "човен ФІФА" в "повні води" і побажав, щоб в організації з'явилося більше жінок.

"Я дякую вам, що ви вибрали мене на наступні чотири роки. Я буду в команді човна ФІФА. Ми знову виведемо її назад від берегів. Нам потрібно більше жінок в цьому комітеті. Нам потрібні дами. Ми не чіпатимемо чемпіонат світу. Я віруюча людина - Бог, Аллах, хто там ще, вони допоможуть нам повернути ФІФА. У кінці мого терміну я передам ФІФА моєму наступнику. Вона буде міцною. Я люблю свою роботу. Я не ідеальний. Ніхто не досконалий. Але разом ми йдемо далі. Давай, ФІФА", - сказав він.

Нагадаємо, влада Швейцарії в середу, 26 травня, почала операцію із затримання великих функціонерів Міжнародної федерації футболу ФІФА. Мін'юст США оцінив масштаб корупції у ФІФА в $10 млрд.

Це поставило під загрозу проведення світового чемпіонату з футболу у 218 році в Росії. Оскільки рішення, як вважають американські правоохоронці, було ухвалене із залученням корупційних схем.