Іспанські дизайнери з компанії Forward Thinking Agriculture зголосилися вирішити проблему продовольства на перенаселеній Землі. Вони запропонували концепцію плавучих ферм.

Про це повідомляє Hi-news.

У кожної ферми буде свій промисел: вирощування риби, виробництво сільськогосподарських культур та збір сонячної енергії. Вони розміщуватимуться поруч з регіонами, які потребують їжі.

До 2050 року, згідно з прогнозами, населення Землі досягне 9,1 мільярда чоловік, а попит на їжу зросте приблизно на 70%. Вирішити ці проблемами допоможе концепт Smart Floating Farm, що в перекладі з англійської означає "розумна плавуча ферма".

На нижньому рівні планується займатися рибою. У рік її будуть видобувати близько 1,7 мільйона тонн. Тут будуть хвильові бар'єри, причали, пункти зберігання, упакування і обробки риби.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Читайте також: Створили екологічно безпечний мікропроцесор з деревини

Другий рівень буде виділений під гідропоніку, тобто вирощування рослин без ґрунту. Для їх живлення будуть використовувати очищену воду з опріснювальної установки. Таким способом можна буде вирощувати 8,15 млн. кг. овочів на рік.

Обладнання буде жиаитися від сонячних панелей.

Збільшення населення, швидке зростання міст, знищення земель сільськогосподарського призначення, а також кліматичні зміни ставлять нові виклики перед людством. Все це вимагає нових підходів до підвищення якості людського життя і навколишнього середовища.