Німці винайшли систему домашньої безпеки Flare, яку оснащено HD-камерами. З їх допомогою вона розпізнає обличчя господарів і їхніх друзів, а також програє "домашні звуки", що відлякують злодіїв.

Про це повідомляє видання "Наука и техника".

У сучасних системах безпеки є стандартна сигналізація і таймер для вмикання/вимикання світла, щоб створити ілюзію присутності в будинку. Але нова розробка Flare, вартістю 213 доларів, від берлінського стартапу BuddyGuard робить захист більш особистісним.

Читайте також: У Франції створили будильник із запахом долара й хліба

Технологія використовує камери і програми розпізнавання осіб. Спочатку в них заносяться дані із зображенням осіб власників та людей, яким дозволено вхід в їх відсутність.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Щойно система "впізнає" людину, вона вимикається через спеціальний додаток на телефоні. Таким же чином можна управляти Flare віддалено.

Якщо система не визнала у людині господаря, то вона починає видавати звуки, ніби вдома хтось є: шум посуду, який миється, або людські голоси. Ну, а якщо злочинець проникне в будинок, то вона не тільки включить сирену, а й викличе поліцію.

Ідея в тому, щоб прикріпити Flare непомітно до стіни і дати камері 170-градусний огляд кімнати.

Винахід також оснащено детектором руху, акселерометром, датчиком температури, мікрофоном, радаром і динаміком.

Flare може розпізнати навіть форму тварини і не реагувати на неї даремно.