Військово-повітряні сили США підтвердили створення технології, яка може знищити ворожу електроніку без шкоди людям і будівлям. Вона може бути розгорнута за допомогою високоточної крилатої ракети класу "повітря - земля" (JASSM). Зброя розроблялося в рамках військової програми CHAMP.

Як повідомляє ресурс Foxtrot Alpha, це абсолютно новий вид зброї. Ракету JASSM розробила компанія Lockheed Martin. Її можна використовувати на бомбардувальниках і винищувачах.

"Це діюча система, і вона вже в руках наших тактичних військово-повітряних сил", - заявив генерал-майор Томас Масьєлло з дослідницької лабораторії ВПС США.

У 2012 році аерокосмічна компанія Boeing провела успішні льотні випробування електромагнітного випромінювача. В результаті всі комп'ютери в будівлі були виведені з ладу. За словами Boeing, під удар потрапили навіть камери відеоспостереження.

Читайте також: Металевий пінопласт зробить військові кораблі непотоплюваними

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Ракета обладнана електромагнітної гарматою. Вона стріляє мікрохвильовими снарядами, які викликають різкі скачки напруги. Саме через це уражається все підключене до мережі електрообладнання.

Керівник програми CHAMP Кіт Колман заявив, що технологія знаменує собою "нову еру в прийомах ведення війни". Вона зможе перетворювати електроніку ворога в непотрібні "цеглини" ще до прибуття на поле бою солдатів, або літаків.

Однак експерти побоюються, що проект може підштовхнути гонку озброєнь. Вона змусить багато країн світу зайнятися створенням власної електромагнітної зброї.