США виключили Кубу зі списку країн, що підтримують міжнародний тероризм.

Цю інформацію підтвердила прес-служба Державного департаменту Сполучених Штатів.

Ще в грудні президент США Барак Обама доручив державному секретарю переглянути ставлення до Куби як держави-спонсора тероризму. Доповідь на цю тему мали представити протягом шести місяців.

"Упродовж останніх шести місяців Куба жодним чином не підтримувала терористів, а також надала гарантії, що не буде цього робити в майбутньому. Це дає підстави вилучити країну зі списку держав-спонсорів тероризму", - зазначив речник Державного департаменту Джеф Ратке.

Читайте також: США і Куба проведуть переговори щодо відкриття посольства

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Держдеп вже провів перемови з кубинським урядом щодо відновлення дипломатичних стосунків і відкриття посольств.

У квітні цього року, за підсумками проведеної роботи, держсекретар рекомендував Обамі виключити Кубу із списку спонсорів тероризму.

Нагадаємо, наприкінці минулого року Вашингон і Гавана оголосили про нормалізацію відносин. Обама заявив, що планує зняти з Куби статусу країни-спонсора тероризму. Вже у квітні відповідний документ надійшов на розгляд Конгресу.

Цей крок з боку США усуває перешкоди для відновлення дипломатичних відносин між країнами. Тепер Куба може здійснювати банківську діяльність у Сполучених Штатах.

Нормалізація дипломатичних стосунків двох країн американського континенту відбулася в обмін на охолодження політичного співробітництва Гавани з Москвою.