Хлопчиків та дівчаток з вадами здоров'я навчатимуть козацькому бойовому мистецтву. Вони будуть займатися разом із здоровими. Дыятимуть чотири таких групи, в кожній по 25 дітей.

Про це повідомляє прес-служба Рівненської обладміністрації.

"Рівненська школу бойового гопака створили за аналогіэю з дубровицькою "Джурою", яка функціонує вже більше 10 років", - розповів майстер бойового гопака, розробник власної методики реабілітації інвалідів Петро Велінець.

Читайте також: У Києві проходить фестиваль дітей-переселенців

Одним з досягнень школи є перемога хлопчика з ДЦП на чемпіонаті України з рукопашного бою серед здорових дітей. Він, за словами Велінця, тренувався лише півроку.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Голова обласної федерації бойового гопака Олег Нагорний зазначив, що наразі багато вихованців школи у складі різних підрозділів Збройних сил боронять державу від ворога. Вони вирізняються своїм сильним духом і вихованням.

Під час урочистого відкриття представники Міжнародного союзу козацтва Петру Велінцю присвоїли звання полковника.