Доктор економічних наук, професор Олексій Плотніков розповів, що МВФ не вимагає позитивного голосування за 14 законопроектів, які б мали вплинути на надання Україні Фондом фінансової допомоги, тому під пакетом цих законопроектів можуть протягнути будь-які потрібні для уряду рішення.

"По Верховній Раді "гуляють" 14 законопроектів, які пов'язані з МВФ, але сам фонд не контролює ці документи. Є такий маяк у програмі співробітництва як "прихильність до курсу реформ" і під цю прихильність уряд пропихає ряд законопроектів. Складно сказати, який з них лобістський, а який ні, але що точно МВФ не візував весь пакет законів", - повідомив Плотніков під час інтерв'ю для видання rian.com.ua.

Читати також: Банк "Михайлівський" готують до банкрутства

В одному із таких законопроектів, який підпадає під "пакет МВФ", приміром, є накладання арешту на кошти боржників. За словами нардепа Сергія Соболєва, цей законопроект відправили на доопрацюювання, оскільки попередній його варіант мав кричущі неточності.

"Без чіткого визначення того, що означає "система автоматизованого арешту коштів" решта норм цього закону не матиме жодних юридичних наслідків", - заявив з парламентської трибуни під час обговорення заступник голови фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Нагадаємо, наступний транш фінансової допомоги від МВФ може надійти Україні вже у червні.