Посада збирача ягід і овочів є найбільш пропонованою для сезонних працівників з інших країн в Європі.

Про це повідомляє "Сегодня" з посиланням на дані дослідження порталу з працевлаштування.

Згідно з даними аналітиків, оплата праці збирача ягід стартує від 14-15 тисяч гривень на місяць. Подібні вакансії відкриті на підприємствах цілого ряду європейських країн - Польщі, Фінляндії, Швеції, Норвегії, Іспанії та Голландії. В основному доведеться збирати полуницю, чорницю, салат, брусницю та гриби. У Південних країнах - помідори, апельсини і виноград.

Проживання працівника - оплачується за рахунок роботодавця, харчуванням, зазвичай, працівник зобов'язаний забезпечувати себе сам.

За винятком збирачів, найпопулярнішими сезонними вакансіями в Польщі є посади: покоївок та адміністраторів, кухарів і помічників по кухні, посудомийок, прибиральників в супермаркетах, робочих на м'ясокомбінатах і рибних заводах, фасувальників, пакувальників і будівельників. Працівникам ресторанів (бармену, піццайоло, кухареві) обіцяють від 19 до 25 тисяч гривень на місяць. Проживання та харчування в цьому випадки оплачує роботодавець.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Різноробочий в Чехії буде отримувати близько 24 тисяч гривень, а м'ясник в Німеччині - 25 тисяч на місяць. В Ізраїлі чекають штукатурів, яким готові платити близько 1800 доларів на місяць, а в Дубаї (ОАЕ) - барменів, кухарів і швейцарів на ставку 1000 доларів на місяць. Кухарі та офіціанти круїзних лайнерів США будуть також отримувати близько однієї тисячі американських доларів.