Суддя визнав білоруського активіста Юрія Рубцова винним і засудив до 2 років ув'язнення в колонії загального режиму за футболку з написом "Лукашенко, йди". Міліція затримала його під час ходи, яка відбувалася в Мінську наприкінці 2014 року.

Він заявив, що буде оскаржувати вирок, який вважає несправедливим.

Активіст на знак протесту голодував протягом 50 днів, але невдовзі відмовився від цього. На суді він зняв верхній одяг і продемонстрував присутнім татуювання "Лукашенко, уходи". На прощання Рубцов крикнув: "Живе Білорусь!".

На суді були присутні його сім'я - дружина Ядвіга і син Віктор. Він вибачився перед ними за те, що завдає їм клопотів.

Матеріал по темі: Поліція розігнала гей-парад у Москві

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"Батько сподівається, що все буде добре. Цікавиться подіями в Україні. Передавав всім подяку за солідарність", – розповів Віктор Рубцов.

Раніше активіста засудили на 1,5 року, які він відбував у спецкомендатурі села Куплін Пружанського району за образливе слово на адресу судді Кирила Полулеха.