Археологи з Національного музею Грузії виявили на території давнього поселення Трелігори залишки винного льоху I тисячоліття до нашої ери.

"Виявленню винного льоху того періоду надається особливе значення для дослідження історії розвитку виноробства", - заявляють члени експедиції Національного музею.

Вчені припускають, що льох міг бути частиною храмового комплексу. За їх словами, лабораторне дослідження залишків осаду в глечику, імовірно, дасть інформацію про спорідненість між сортами винограду, які використовували для виробництва вина на ранньому етапі державності Грузії.

Матеріал по темі: Американське агентство відмовилося від кримських фотографів

Крім того, знахідка має також велике значення з точки зору історії грузинської традиції виготовлення вина в квеврі.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Нагадаємо, що раніше експедиція Національного музею Грузії в результаті археологічних розкопок в Квемо Картлі виявила найдавніші виноградні зерна, датовані VI тисячоліттям. За підсумками комплексного дослідження встановлено, що вперше людина одомашнила дику лозу на території Грузії.