В столиці Англії відбувся рекордний, четвертий марш вишиванок. Півтори тисячі шанувальників традиційного українського одягу пройшлися вулицями Лондона. Захід, як і завжди, проводився українськими громадськими організаціями в Великобританії з метою святкування Дня вишиванки.

"Марш поєднав представників української громади з різних міст Британії та довів, що українці за кордоном не втрачають зв'язку з Україною і демонструють єдність і підтримку, як ніколи", - повідомляє Судебно-Юридическая газета.

Читайте також: Експерт розповіла, як не зганьбитися вибираючи вишиванку

"Ми проводимо марш, щоб продемонструвати світу, що українці - це нескорена і велична нація, яка пам'ятає свою історію і цінує свої традиції. Ми об'єднуємося навколо наших цінностей і живемо з Україною в серці, де б ми не були. Ми робимо все можливе, щоб зберегти Україну, її незалежність і цілісність, і дбаємо про її імідж за кордоном", - розповіла координатор маршу Наталія Равлюк.

Нагадаємо, лондонський марш вишиванок проводиться вже в четверте і на цей раз проходив по маршруту уздовж річки Темзи від Вестмінстерського до Тауерського моста.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Марш вишиванок підтримали представники дружніх до української громад - англійці, поляки, білоруси, грузини, литовці, мексиканці та інші.