Канадські вчені винайшли імплант для очей. Він не лише виправляє проблеми із зором, а й дозволяє бачити в три рази краще за звичайну людину.

Те, що здорова людина розгледить з відстані 3 метри, з імплантом можна побачити з 9 метрів.

Операція з його вживлення займає 8 хвилин. Процедура така ж, як і при катаракті. Суперзір з'являється практично одразу після закінчення операції.

Дослідники витратили вісім років і 3 млн. доларів на розробку імпланту. Тепер черга за лабораторними тестами - спочатку на тваринах, а потім на незрячих людях.

Орієнтовно через два роки він має надійти в продаж. Вартість роботи хірургів із вживлення імплантата становитиме приблизно 3200 доларів на кожне око.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Читайте також: Плавучі ферми врятують людство від голоду

Винахід вже був представлений на кількох конференціях, де ним дуже зацікавились.

Головний автор розробки доктор Вебб був змушений носити окуляри з другого класу школи і все життя мріяв їх позбутися.

Тепер його мрія починає поступово здійснюватися. Крім своєї фірми, він також заснував благодійний фонд, який сприяє розвитку хірургії в країнах, що розвиваються.