1 червня Google запускає проект Magenta, котрий має навчити штучний інтелект творчості.

Працюватиме над проектом команда Google Brain - підрозділи американської компанії, яка займається розробкою технологій машинного навчання. Спочатку в неї увійде лише 6 осіб, але з часом Magenta залучатиме більше фахівців.

Читайте також: Google и Levi's представили розумну куртку

"Є кілька причин, через які я захотів сформувати Magenta, і одна з них полягала в бажанні побачити повноцінні, чесні і дивовижні поліпшення в мистецтві глибинного навчання", - розповів один з учасників проекту Дуглас Екк в ході музичного фестивалю Moogfest.

Проект буде реалізовано за допомогою системи машинного навчання TensorFlow, доступ до якої Google відкрила в минулому році. На думку Екка, таке рішення дозволить всім бажаючим самостійно просунути далі роботу.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Раніше спеціалісти з Google Brain навчили ІІ логічно поєднувати дві пропозиції фразами, відповідними за змістом. ІІ мав навчитися генерувати різні пропозиції з одним і тим же змістом, як це робить людина, підбирати різні слова для вираження однієї і тієї ж думки.