Призначення колишнього президента країни Михеїла Саакашвілі губернатором Одеської області негативно оцінив президент Грузії Георгій Маргвелашвілі.

На його думку, втративши грузинське громадянство, екс-глава держави образив свою країну і президентський інститут.

"Висловлюю своє негативне ставлення до цього його кроку. Колишній президент не мав права відмовлятися від грузинського громадянства. Цим він образив свою країну і президентський інститут. На мою думку, цінності стоять вище кар'єри, і ці цінності — саме громадянство Грузії. Для мене не зрозуміла його негідна поведінка" , - заявив Маргвелашвілі.

Зазначимо, за грузинським законом, у разі отримання громадянства іншої країни людина автоматично втрачає грузинське. При цьому Грузія дозволяє мати подвійне громадянство, за отриманням громадянства Грузії необхідно звернутися до президента.

Читайте також: Путін вирішив захопити країни колишнього СРСР - президент Грузії

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

У свою чергу, міністр оборони Грузії Тіна Хидашелі вважає, що Саакашвілі й не потрібно мати грузинське громадянство.