Наразі ЄС не має механізму достатнього тиску на Росію щодо повернення Криму Україні. Про це під час прес-конференції "Україна і ЄС: розуміння взаємних очікувань" у Парижі заявила директор департаменту Континентальної Європи МЗС Франції Флоранс Манжен, пише "Укрінформ".

За словами Манжен, Мінські угоди не мають достатнього впливу на Москву. "Ми європейці не маємо традиційного, оперативного механізму тиску на Російську Федерацію. У цьому і полягає різниця (з Донбасом), тому повернення Криму (Україні) – це питання не принципів, це питання дії", – заявила французька чиновниця.

Позиція ЄС залишається незмінною – санкції щодо Росії залишаться в силі до тих пір, поки не буде відновлений суверенітет України. Нагадаємо, французька влада хотіла б, щоб з Росії були зняті санкції, але умов для цього поки що немає. Санкції можуть скасувати після того, як будуть досягнуті конкретні результати щодо ситуації в Україні, але поки їх немає. При цьому Франція розглядає Росію як партнера, а не ворога.

Читайте також Євросоюз виділить 20 мільйонів євро на реформу українського транспорту

Конференція "Україна і ЄС: розуміння взаємних очікувань" була організована посольством України у Франції в партнерстві з Німецьким фондом Маршалла (США) та за сприяння посольств Німеччини та Швеції у Парижі. Участь у двохпанельній конференції взяли шведські, німецькі, українські, американські дипломати, провідні експерти та журналісти.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще