Через велику суму заборгованостей киян за тепло і гарячу воду підприємства теплокомуненерго залишились без коштів для обслуговування теплових мереж. Вони не зможуть підготуватися до початку нового опалювального сезону, а мешканці міста ризикують залишитися без тепла взимку.

Про це повідомив генеральний директор ПАТ "Київенерго" Олександр Фоменко під час брифінгу, передає "РБК-Україна". Він розповів, що заборгованість споживачів перед компанією вже перевищила п'ять мільярдів гривень. Це, за його словами, не дає змоги інвестувати в модернізацію обладнання та своєчасно розраховуватися з постачальниками газу.

"Факт заборгованості фіксується в суді, нараховуються пені. Це загальноукраїнська проблема. Сьогодні з 170 підприємств теплокомуненерго у 104 арештовані рахунки за позовом "Нафтогазу". Поточні рахунки арештовані, і у нас немає можливості фінансувати витрати на пально-мастильні матеріали, заробітну плату", - наголосив Олександр Фоменко.

Він поскаржився, що ситуацію ускладнює й несинхронне підвищення тарифів на газ і тепло. З першого травня, за його словами, ціни на блакитне паливо зросли, а у тарифі до першого липня передбачена цифра рівно в два рази менша. Тому компанія "веде планову збиткову діяльність і в травні, і в червні".