Співголова групи стратегічних радників з підтримки реформ в Україні Лєшек Бальцерович під час Нацради реформ похвалив Україну за скорочення імпорту газу з Росії.

"Скорочення імпорту газу з Росії - це рекорд Європи. Я пам'ятаю, що кілька років тому було 45 млн кубометрів, а тепер, в цьому році, наскільки я знаю, це майже нуль. Це величезний крок. Та ж диверсифікація експорту України до Європи та інші країни - це болісно, ​​але це кроки", - розповів він, передає 112-Україна.

Великими контрагентами в цьому процесі для України стали Франція, Німеччина, Польща та Австрія. "Укртрансгаз" повідомляв у минулому році, що Україна тільки за 9 місяців в чотири рази збільшили імпорт газу з Європи, який повинен замінити постійні поставки і Росії.

Раніше віце-прем'єр міністра Павло Розенко повідомив, що економія газу має стати національною ідеєю. Відомо, що політики поставили за мету - зменшити поставки російського газу, щоб країна позбулася сильної залежності від "старшого брата". У цьому контексті він запропонував, щоб жителі сіл переходили на дрова. Цю ідею розкритикувала Юлія Тимошенко.

Читайте також: Слідом за тарифами на газ ростуть і ціни

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Нагадаємо, що з січня по березень Україна не імпортувала російський газ.