У Києво-Печерській лаврі відзначили день Святої Трійці. Про це повідомляє сайт Київської духовної академії і семінарії.

Предстоятель УПЦ МП Онуфрій звершив літургію в Успенському соборі лаври.

У церемонії також взяли участь намісник лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павло, ректор Київської духовної академії і семінарії митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, єпископи - Макарівський Іларій, Ірпінський Климент, Бородянський Варсонофій.

За літургією було вознесена молитва за мир в Україні.

За богослужінням Митрополит Онуфрій звершив священицьку хіротонію студента ІV курсу академії диякона Євсевія Костюка.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Читайте також: Зловмисники викрали святині з Києво-печерської лаври (відео)

Онуфрій привітав віруючих зі святом П'ятидесятниці і благословив усіх.

Нагадаємо, 8 травня цього року стався скандал, пов'язаний з представниками УПЦ Московського патріархату. Священики на чолі з предстоятелем церкви Онуфрієм не піднялася під час урочистого засідання парламенту, коли президент Петро Порошенко зачитував імена героїв України, які отримали це звання під час антитерористичної операції. Пізніше Онуфрій назвав це "знаком протесту проти війни як явища".

Священики УПЦ МП також різним чином підтримують проросійські і сепаратистські сили в Україні. Зокрема, 8 травня на Саур-Могилі пройшов молебень, у присутності лідера "ДНР", який провели єпископи Новоазовський і Макіївський.