Велосипед "Maxun One" з сонячними батареями на передній і задній панелях розробив інженер-програміст та винахідник з голандського міста Маастріхт Альберт ван Дален.

На велосипеді встановлений невеликий акумулятор для оптимальної роботи, забезпечення подачі електрики за відсутності сонячного світла, а також для створення початкового прискорення, пишуть news.eizvestia.com.

Ентузіаст – велолюбитель розповів, що енергія сонця дозволяє пересуватися на цьому велосипеді зі швидкістю 25 км/ч. Сам власник двоколісного транспортного засобу уже проїхав на ньому тисячі миль.

Читайте також: 15 ідей для тюнінгу велосипеда (фото)

Винахід Альберта ван Далена гідно оцінили прихильники використання відновлювальної енергетики, але чимало питань у них викладає сама конструкція велосипеда, оскільки габаритні панелі можуть зачепити пішоходів або інших велосипедистів.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Здивувала і ціна "Maxun One". Він коштує не багато, не мало – близько 80 тисяч євро (115 тисяч доларів). За ці кошти можна придбати хороший електромобіль.