Депутати Київради зберегли право безкоштовного проїзду в громадському транспорті для ряду пільгових категорій пасажирів. Це сталося всупереч рішенню Кабінету міністрів, який скасував такі пільги.

Згідно з повідомленням прес-служби, таке рішення депутати Київради ухвалили на пленарному засіданні ще 28 травня.

"Незважаючи на постанову Кабінету міністрів, згідно з яким з 1 червня скасовуються пільги на проїзд багатьом категоріям населення, київська влада бере на себе зобов'язання зберегти ці пільги для киян-пільговиків: пенсіонерів, інвалідів III групи, учасників війни, членів сім'ї ветеранів війни, громадян, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною і трудові заслуги, осіб, які доглядають за інвалідами. Крім того, пільги залишаються в учнів загальноосвітніх шкіл, батьків багатодітних сімей, соціальних працівників, патронажних сестер (356,7 тис. осіб)", - йдеться в повідомленні.

Також право на безкоштовний проїзд отримають переселенці з тимчасово окупованих територій і зони АТО, які стали на облік у Києві. Всього в столиці таких громадян приблизно 40 тисяч.

Читайте також: Частині пенсіонерів скасують пільги на проїзд

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

До 1 січня 2016 користуватися пільгами на наземному транспорті можна на підставі посвідчення, проте вже з січня 2016 - за "картою киянина".

У метрополітені до 1 липня - за посвідченнями, з липня - за "картою киянина".