Міністр юстиції України Павло Петренко в ході прес-конференції в четвер, 26 травня, анонсував створення Вищого антикорупційного суду.

Про це повідомляє "РБК-Україна".

За словами Петренка, планується створення нових двох Вищих спеціалізованих судів. Це Вищий антикорупційний суд, який виконуватиме функції з розгляду кримінальних справ, які розслідуються антикорупційним бюро і буде надавати все процесуальні дозволу.

"Є дискусія про створення Вищого патентного суду, який бует займатися виключно справами інтелектуальної власності", - додав міністр.

"У нас є узгоджена позиція межу усіма сторонами робочої групи про те, що буде повністю оновлений Верховний суд, персональний склад, з новими функціями, які будуть значно ширше. Другий блок - це теж, по предворительной домовленості з робочою групою, і за підтримки в парламенті - це ліквідація спеціалізованих судів ", - уточнив Петренко.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Також він додав, що спеціалізовані суди будуть ліквідовані - Вищий господарський суд, Вищий адміністративний суд, Вищий спеціалізований суд по кримінальних справах. У Мін'юсті планують перекласти ці функції на відповідні палати або підрозділу оновленого Верховного суду.

Читайте також: Верховна Рада провалила "домашнє завдання" - Петренко

Відзначимо, раніше Петренко назвав запуск системи електронного декларування доходів у 2016 році основним завданням для всіх гілок влади.