Директор Інституту розвитку економіки України Олександр Гончаров впевнений, що найближчим часом в Україні почнуться голодні бунти, а рівень бідності в населення стане ще більшим, тому перекладати непідйомні тарифи на плачі українців - верх цинізму.

"Населення у нас бідне. Державі перекласти непомірні витрати ЖКГ на це бідне населення просто не можна. Але де брати гроші? Як зупинити корупцію? Думаю, умовити політичних лідерів і великих чиновників відмовитися від привілеїв і збагачення у владі ніяк не виходить і вже, гадаю, не вийде. Не допомогли навіть два майдани і тривала АТО. Вже все валиться в економіці, вже все сиплеться в національній єдності, вже, образно кажучи, віз несеться в прірву.", - пише Гончаров у своїй статті для "112 каналу".

Читати також: Повернення Савченко наблизить дострокові вибори

Автор також додає, що така політика уряду скоро приведе Україну до масових голодних бунтів бідних українців, що може закінчитись плачевно і для влади, і для народу.

"Негуманні і некомпетентні рішення влади нам добре відомі. Їм так простіше, адже величезна маса голодних людей – це ще й рушійна сила всіх голодних бунтів і революцій. Панове міністри і народні депутати, справа в тому, що існує таке правило: жодна демократична країна не витримувала у своїй історії падіння життєвого рівня населення більш, ніж у двічі. В іншому випадку це неминуче закінчувалося соціально-політичною катастрофою. Тому питання до прем'єр-міністра Гройсмана: в якому стані криза? Навіть не економіка України, а криза в якому стані?", - резюмує Гончаров.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Нагадаємо, нардеп від ВО "Самопоміч" Олена Бабак вважає, що на прикладі субсидій можна побачити, що половина українців перебуває за межею бідності.