У Києві на Подолі затримали групу шахраїв, які незаконно заволоділи грошовими коштами у розмірі понад 300 тисяч доларів під приводом обміну валюти у так званих кіосках.

Про це повідомили в прес-службі Головного управління Національної поліції у місті Києві.

До чергової частини Подільського району звернувся чоловік, який повідомив, що коли він хотів обміняти іноземну валюту в приміщенні МАФу, невідома особа забрала у нього 14 тисяч доларів США. Після чого хлопець утік через отвір у даху.

"Зловмисники діяли за чіткою схемою: орендували приміщення, робили ремонт та облаштовували його під пункт обміну валюти. Після того розміщували в Інтернет- мережі повідомлення про обмін валюти за вищим курсом, ніж в офіційних обмінних пунктах. Шахраї розраховували на великі суми грошей. Коли клієнт погоджувався на пропозицію, зловмисники називали адресу обмінника", — зазначили у прес-службі.

У ході проведення оперативно-розшукових заходів правоохоронці затримали в порядку ст.208 КПК України чотирьох киян віком від 20-ти до 24-х років, раніше не судимих.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Читайте також: В Києві вилучили "палений" бензин на мільйони гривень

Під час проведення огляду місця події правоохоронці виявили та вилучили 50 тисяч доларів США, комп'ютерну техніку, яка використовувалася для проведення валютних операцій, копії документацій на право заняття підприємницькою діяльністю, сувенірні банкноти в іноземній та національних валютах, рекламний банер та електронний рекламний щит обміну валют і муляжі камер відеоспостереження.

Слідчим відділом розпочато кримінальне провадження за ч.4 ст.190 (Шахрайство) КК України. Затриманим оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, зловмисникам загрожує до дванадцяти років ув'язнення.