У мікроблозі Twitter з'явився фейковий аккаунт екс-президента Грузії і нового голови Одеської обласної державної адміністрації Михеїла Саакашвілі.

Фальшивий аккаунт політика заведений під ніком @saakashvily, в той час як справжня сторінка Саакашвілі в Twitter розміщена під ніком @SaakashviliM, про що вже встиг повідомити новий голова Одеської ОДА.

Після цього низка ЗМІ помилково передрукували частину фейкової інформації з підробленого аккаунта політика.

Творець фейкового блогу під ніком "Денис Ку-Ку Епта" вже зізнався у своєму авторстві і пояснив причину створення проекту.

"У століття "інформаційного протистояння", коли від одного слова в Твіттері може початися все що завгодно, навіть реальна війна, інформагентства (як російські, так і українські) дозволяють собі копіпастити непідтверджені дані. Вони не розуміють рівня відповідальності, який покладено на "людину пера" і годують Росію і Україну "пашею". Створивши цей блог, я не мав на меті когось образити або "розвести". Цілеспрямовано намагався не зачіпати особливо болючі теми. Я ставив за мету перевірити: чи можна довіряти журналістам обох сторін конфлікту? Відповідь, я думаю, зрозуміла"- пише юзер.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Читайте також: Саакашвілі порівняв Одесу з Тбілісі

За два дні передплатниками @saakashvily стали майже 9 тис осіб. Обліковий запис увійшов до топ-6 російськомовного Твіттера.

Кілька українських видань передрукували неправдиву інформацію про плани Саакашвілі зробити кадрові перестановки в Одеській ОДА.