Міжнародна виставка-конкурс стендових моделей Kiev Scale Models Fest 2015 відбулася на вихідних в столичному Українському домі. До Києва з'їхалися кількасот моделістів з п'яти країн.

Такі конкурси відбуваються в різних містах України щорічно. Найвідоміші з них - Lviv Scale Models Fest у Львові та Мікросвіт в Дніпропетровську. Проте в столиці виставки моделей не проводили вже давно.

Першу спробу відродити такий виставковий рух в Києві здійснили 2013 року. Та в зв'язку з подіями на Сході вона виявилася не надто вдалою.

Цьогоріч за справу взялися серйозно. Kiev Scale Models Fest 2015 одразу побила кілька всеукраїнських рекордів.

У виставці взяли участь понад 600 моделістів не лише з України, а також з Білорусі, Азербайджану, Росії та США. Гості приїхали з 56 міст. Для участі у експозиції зареєстрували понад 1200 моделей, чого досі ще не було в Україні.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Гостям показали показали моделі з пластику, паперу і дерева. Експозицію розділили за темами: авіація, бронетехніка, судна, фантастика і фігури.

Крім того, конкурс проводили як у дорослій категорії, так і серед юніорів.

Окремо провели змагання моделей на тему АТО. Відбулася персональна виставка одного з найвідоміших українських моделістів Валентина Мучичка.

Для початківців і всіх зацікавлених проводили майстер-класи збирання і фарбування моделей.

Читайте також: У Києві показали виставку, присвячену Іловайському котлу

Такі заходи дають змогу вітчизняним виробникам презентувати свої новинки. Родзинкою виставки стала модель бомбардувальника Ту-22КД від компанії Моделсвіт, яка до осені вже має надійти в продаж.

Свої новинки показали не лише великі виробники, а й дрібні приватні компанії та мануфактури, що виробляють моделі та аксесуари для моделізму, яких в Україні налічується кілька десятків.

У рамках фестивалю було оголошено про відродження Київського клубу історико-технічного стендового моделізму. Колись його вважали одним з найбільших в республіках колишнього СРСР, але років 20 тому клуб припинив своє існування.