730,8 тисячі гривень матеріальної допомоги у найближчі місяці виділять пораненим майданівцям, які постраждали у період із 21 листопада 2012 року по 21 лютого 2014 року. Відповідне розпорядження підписав прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

Державна допомога призначена лише для тих, хто отримав складні поранення та потребує подальшого лікування. Кожному постраждалому одноразово нададуть 50 прожиткових мінімумів. Це 60,9 тис. грн.

"Судячи із виділеної загальної суми Кабміну на майданівців, її отримають 12 осіб. Це небагато, адже тяжко поранених під час Революції Гідності було близько сотні людей, - говорить "Знай" Іван Каленик, який працював лікарем на Майдані.

Матеріал за темою Екс-беркутівців судитимуть онлайн

За його словами, можна було б залучити більше коштів і допомогти значно більшій частині героїв Майдану, якби уряд проводив справедливу і відкриту політику.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

"Для цього навіть реформ не потрібно. Достатньо розкрити десяток злочинів на Майдані і конфіскувати майно керівництва спецпідрозділів, які калічили людей. Потім притягнути до відповідальності кількох депутатів і конфіскувати їхнє майно. Сам бачив на антимайдані Нестора Шуфрича, наприклад. У мережі повно фотодоказів цього. Якби уряд спромігся виконати цей мінімум перед людьми, які дали їм посади, то поранені майданівці отримували б по півмільйона точно", - каже лікар.

Гроші надсилатимуть на карткові рахунки пораненого або його членів сім'ї.

"Минулого року проблем із нарахуванням коштів не було. Кабмін звів до мінімуму різні формальності з оформлення документів. Достатньо, аби поранений був занесений у спеціальний медичний реєстр і мав експертний лікарський висновок датований часом отримання травм. Всі справи проходять через волонтерів, які працювали тоді на Майдані. Тому різні шахрайські схеми тут не спрацюють", - говорить Іван Каленик.

Матеріал за темою: МВС оприлюднила фото та прізвища міліціонерів, які вбивали "майданівців"

Нагадаємо, постанову "Про соціальний захист осіб, які отримали важкі тілесні ушкодження під час участі в масових акціях громадського протесту, які відбулися в період з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014" Кабмін прийняв у серпні 2014 року. Тоді надав першу матеріальну допомогу пораненим.