У Тюмені внутрішні війська МВС Росії і поліцейський ОМОН відпрацювали розгін мирних демонстрантів. Для цього зробили імпровізований "Майдан" за прикладом народних протистоянь у Києві взимку 2014-2015 року. Навіть поставили барикади.

Роль мітингувальників виконали самі військові. Силовики "розганяли" протестувальників за допомогою кулемета. Також використовували армійські БТР, спеціальні шумові установки і навіть військовий вертоліт.

Попереднє тренування розгону Майдану відбулося у квітні 2014 року в Саратові. Тоді силовиків вчили розганяти політично активних громадян без кулеметів.

Користувачі соціальних мереж, які переглянули відео тренування в Тюмені припускають, що російська влада дала вказівки на більш жорстку боротьбу з опозиційно налаштованими місцевими жителями.

Матеріал по темі: У "військово-патріотичному" таборі в Криму школярів вчать стріляти

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, що в Сибіру неодноразово планували проведення мітингу за федералізацію регіону. 17 серпня 2014 місцеві активісти провели пікет за відділення від Росії, хоча планували повномасштабний марш. Місцеві жителі побоялися підтримати таку ініціативу.