Голова парламентського комітету з податкової політики Ніна Южаніна розкритикувала нещодавну заяву нового міністра соціальної політики Андрія Реви про те, що підприємці відмовляються сплачувати єдиний соціальний внесок , через що Пенсійний фонд отримує збитки. На думку Южаніної, такі заяви лише засвідчують у Реви відсутність професіоналізму.

"Це дуже непрофесійні заяви. Зниження ЄСВ з 1 січня 2016-го року, за нашим аналізом та за розрахунками однієї німецької консалтингової компанії, дало тільки позитивні наслідки. До речі, міністр соціальної політики мав би поцікавитися досвідом інших країн і зрозуміти, що непомірне навантаження на фонд заробітної плати призвело до того, що 70% зарплат в Україні в тіні. ", - повідомила Южаніна.

Читати також: Від Порошенка приховують корупцію Насірова

Вона також пояснила, що реальний ефект від сплати ЄСВ буде відчутно лише наприкінці року і тільки якщо підприємцям вчергове не підвищать ЄСВ.

"Реальний ефект від зниження ЄСВ буде лише у третьому-четвертому кварталі 2016 року, і то лише за умови, коли не буде подібних заяв щодо повернення до підвищеного розміру ЄСВ – бізнес має усвідомитися у стабільності рішень держави. А щодо тих, хто не сплачує ЄСВ, дійсно, серед них є частина аграріїв, які взагалі нічого не сплачують до бюджету Пенсійного фонду. І у деяких з них працюють неоформлені особи, які в майбутньому будуть отримувати мінімальну пенсію, що не забезпечена жодною копійкою. І в цьому питанні треба ще детально розібратися.", - зазначила Южаніна в інтерв'ю виданню Glavcom.ua.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще

Нагадаємо, раніше міністр соцполітики А. Рева заявивв, що Пенсійний фонд недоотримує коштів тому, що підприємці ховаються "в тінь" і не сплачують ЄСВ.