Донька Бориса Нємцова Жанна звернулася до влади Польщі з проханням про введення санкцій Європейського Союзу проти російських пропагандистів, який сприяли вбивству її батька. Про це повідомляє Польское радио.

Дівчина склала спеціальний список з восьми російських пропагандистів і підконтрольних Кремлю ЗМІ і передала його спікеру Сенату Польщі Богдану Борусевичу.

"Відповідальність за вбивство Бориса Нємцова несуть ті, хто публічно його зацьковував і таврував в ЗМІ, контрольованих владою, називаючи його "зрадником", "п'ятою колоною" і "ворогом Росії" за протидію корупції, репресивній внутрішній політиці Володимира Путіна і війні, яку він веде в Україні", - йдеться в листі Нємцової.

Матеріал по темі: Соратник Нємцова помирає від отруєння

У цей список входять директор ВГТРК Олег Добродєєв, директор НТВ Володимир Кулістіков, глава інформагентства "Росія сьогодні" Дмитро Кисельов, журналісти Аркадій Мамонтов, Костянтин Сьомін, Володимир Соловйов і Андрій Караулов, а також телеведучий і депутат Держдуми РФ Олексій Пушков.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

"Це не була ні журналістика, ні свобода слова. Це було підбурювання до вбивства, підтримуване державою",- підкреслює Жанна.

Нагадаємо, що російського опозиційного політика Бориса Нємцова вбили в ніч з 27 на 28 лютого 2015 року. Його донька Жанна працює в сфері журналістики на телеканалі РБК.