Сьогодні, 2 червня, федеральне відомство США розпочне тестування апарату Low-Density Supersonic Decelerator LDSD, призначеного для пом'якшення посадки космічного корабля на Марс.

Про це повідомляє прес-служба NASA.

"Ви зможете побачити все на відео, одночасно зі мною. Тестуємо цього року наш нещодавно розроблений надзвуковий парашут"- розповів Марк Адлер, керівник проекту LDSD в Лабораторії реактивного руху НАСА в Пасадені, штат Каліфорнія.

Читайте також: Літак на сонячних батареях почав переліт через Тихий океан

Випробування планують провести на ракетній базі, яка знаходиться на гавайському острові Кауаї. Стартове вікно для запуску пристрою відкриють сьогодні, 2 червня, з 20:30 до 22:00.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Як очікується, пристрій на повітряній кулі піднімуть на висоту 37 км, а потім за допомогою ракетного двигуна - до 55 км, після чого LDSD почне самостійне зниження. Очікується, що він приводниться у Тихому океані.

Пристрій має забезпечувати гальмування космічних апаратів в умовах розрідженої марсіанської атмосфери. У найближчому майбутньому агентство збирається використовувати його на Марсі.