У президента України Петра Порошенка не залишилося "запасних" довірених політиків вищого ешелону - всі, кому довіряє Порошенко, вже зайняли посади в держапараті. Про це в інтерв'ю телеканалу "112 Україна" заявив нардеп Віктор Чумак.

Заява нового генпрокурора Юрія Луценка про своє призначення несподівано знайшла підтвердження з вуст Чумака. Пояснюючи, чому Порошенко представив на посаду глави ГПУ саме його, Луценко заявив, що серед професіоналів президент не знайшов жодної людини, якій би він довіряв.

"Це говорить про те, що у президента немає лави запасних. Коли була криза з питанням про призначення Гройсмана на посаду прем'єра, знову ж таки, розглядався на цю ж посаду Луценко", - заявив Чумак.

Читайте також: БПП виторгував призначення Луценка Генпрокурором

За словами нардепа, Порошенко повинен був представити на розгляд Верховної Ради кілька кандидатур, для того щоб ті дебатувалися в парламенті і народні депутати змогли б висловитися щодо кожної з кандидатур.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще

"Президент повинен був дати хоча б п'ять чоловік, щоб подивитися, хто з них кращий. Але жодного обговорення не було, і взагалі ми почули, що президент нікого не бачить, крім Луценка, на цій посаді", - заявив Чумак.

Нардеп підкреслив, що Порошенко повинен був почати відповідну дискусію в Раді, але для дискусії необхідний вибір, якого депутатам не надали.