Слідчі встановили пряму причетність батальйону "Айдар" до захоплення хлібозаводу у Станично-Луганському районі. Заводу завдали збитків на понад 2 млн 400 тис. грн.

Про це повідомляє прес-служба голови Луганської ОДА Геннадія Москаля.

"Міліція розшукує бійців батальйону "Айдар" Андрія Лебедя, а також його співучасника Олександра Синельникова у зв'язку із захопленням одного з найбільших хлібзаводів на контрольованій України території Луганської області", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Москаль відмовився ремонтувати водогін у Луганську

За його словами, захоплення хлібзаводу спричинило дефіцит хліба, його різке подорожчання і соціальну напругу в Станично-Луганському та сусідніх районах регіону.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Він сказав, що бійців нібито вдалося вигнати з хлібзаводу тільки після вимог обласної влади забезпечити нормальну роботу підприємства. Однак за час перебування об'єкта під їх контролем підприємству було завдано збитків у розмірі 2,4 млн грн.

Москаль повідомив про порушення кримінальної справи відносно бійців.

Нагадаємо, в листопаді минулого року військові зайняли один із найбільших хлібозаводів на контрольованій Україною території Луганської області – ТОВ Укрвереск у с. Петрівка, що біля Станиці Луганської.

Вони привласнили готівку, яка там зберігалася, вигнали з роботи більшу частину працівників і самі почали випікати та реалізовувати хліб. При цьому не платили ні за спожиту електроенергію, ні податки.

На початку квітня голова Луганської ОДА попросив Генштаб та Міноборони розблокувати підприємство.

Він заявляв,що бійці батальйону захопили завод, встановили свої правила і почали необгрунтовано піднімати ціну на хліб. При цьому вони не дозволяють іншим виробникам завозити його у Станично-Луганський район.

Також Москаль розповідав, що військові привласнили 280 тис грн готівкових коштів підприємства та матеріали для виготовлення хліба на суму 740 тис грн.