Лідер фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко показав депутатам під час свого виступу у Верховній Раді відеозапис з телефону одного із затриманих російських військовослужбовців. Раніше це відео він опублікував на своїй сторінці в Facebook.

"Затримання двох військовослужбовців ГРУ РФ для всього світу стало черговим доказом російської агресії на український Донбас. Для всього світу, але не для Кремля. Його спікери і далі тішать Геббельса неприкритою брехнею. Останній перл: це, мовляв, не військовослужбовці Генштабу ЗСРФ, це найманці"- повідомляє нардеп.

На відео чітко видно, що люди у військовій формі ходять по лісосмузі, а один з них каже "обійняти українську землю як рідну". Пізніше показано, як ці люди стоять за польовим столом і їдять.

Матеріал по темі: Полонених спецназівців в Україні не питалі- Amnesty International

Нагадаємо, що 16 травня в районі Щастя українські військові затримали двох російський військових - сержанта Олександра Александрова і командира Євгена Єрофєєва. Вони дали свідчення СБУ, в яких зізналися в тому, що є кадровими російськими військовими і приїхали на територію Луганщини виконувати військові завдання. Російська сторона відхрестилася від них, повідомивши, що вони давно звільнилися з військової частини. Александров погодився співпрацювати з українським слідством, а Єрофєєв відмовився.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток
Показати ще