Після поставки чергового гумконвою із Росії число обстрілів із забороненної зброю почастішало, а кількість загиблих значно зросла.

Черговим доказом того, що РФ постачає зброю та боєприпаси бойовикам є захоплений в бойовому зіткненні з ДРГ ворога сучасний піхотний вогнемет, що прийнятий на озброєння ЗС РФ і як висновок можна зазначити, що збільшення кількості обстрілів та знаходження на території України сучасної зброї РФ пов'язана з прибуттям чергового російського гумконвою.

Загалом терористи вели вогонь по всім напрямках. Так,з мінометів калібру 120 мм російські найманці обстріляли українські позиції в районі Верхньоторецького, Новобахмутівки, Красногорівки та Опитного.

По захисникам Авдіївки та Невельського ворог вів вогонь зі стрілецької зброї, гранатометів різних систем та 82 мм мінометів, повідомляє прес-центр штабу АТО.

Крім того укріплення неподалік Красногорівки, Новотроїцького та Талаківки були обстріляні зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів та автоматичних гранатометів, а в районі Красногорівки вівся снайперський вогонь.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Для обстрілу позицій поруч Зайцевого ворог використав озброєння БМП та 82 мм міномети, а поблизу Станиці Луганської, не дивлячись на наявність там посту ОБСЄ, вів обстріл з кулеметів великого калібру, з гранатометів різних систем та озброєння БМП.

Читайте також: 600 рятувальників розшукують трьох похованих під сміттям пожежників

Зазначимо, що в зоні АТО ситуація складна та погіршується з кожним днем через чисельні ворожі обстріли. Впродовж минулої доби противник 21 раз відкривав вогонь по опорних пунктах українських захисників.