На сайті Верховної Ради запрацював сервіс "електронний протокол", завдяки якому відвідувачі можуть побачити, хто із депутатів прогулює засідання, хто як голосує та повні записи виступів народних депутатів.

"Коли людина заходить на сайт, може подивитися наш календарний план, згідно якого ми працюємо. Переглянути аудіо, відеофайли, подивитися питання порядку денного, доповідь по них, текстову частину. Як хто голосував та результати голосування", - презентував сервіс спікер Володимир Гройсман.

Відтепер на сайті автоматизовано збирається інформація про депутатів-прогульників та персональне голосування. Спікер зазначив, що із започаткуванням акції "Стоп прогульник!" зросла дисципліна відвідувань пленарних засідань.

Інформація розташована в розділі Законотворчість - Електронний протокол.

Наприклад, за 2 червня найчастіше ігнорували голосування нардепи від Блоку Порошенка та Опозиційного блоку. Під час ранкового засідання депутати проголосували 34 рази. Найдисциплінованішими виявилися фракції "Самопоміч", "Народний фронт" та "Радикальна партія" - вони взяли участь у 80% голосувань за пленарний день.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще