Міністерство культури України проведе масштабну інвентаризацію цінностей культури, що перебувають в фондах, музеях, бібліотеках та архівах.

Про це повідомив міністр культури України Євген Ніщук в своєму інтерв'ю програмі "Лівий берег з Сонею Кошкіною".

Одразу після зникнення із бібліотеки імені Вернадського "Апостола" мінкульт ініціював створення оргкомітету, що займеться ревізією безпосередньо в бібліотеці, а також ще в кількох місцях: архіві імені Пшеничного та Парламентській бібліотеці.

За словами Ніщука згодом буде проведено інвентаризацію й інших закладів культури.

Читайте також: На пачках сигарет буде більше жахливих картинок

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Є ще один важливий аспект: деякі музеї - в Криму і Луганській і Донецькій областях - залишилися поза контролем української влади. Це теж додає складнощів. Адже навіть в ситуації з виставкою, яка поїхала з Херсонеса до Голландії (міністр говорить про "скіфське золото", частину колекції якого повернулася до Києва - прим. Ред.), Ми змушені були чи не за свій рахунок шукати юристів, які погодилися б поїхати до Голландії", - зазначає Євген Ніщук.

Створення електронного реєстру культурної спадщини, як рухомої, так і нерухомої, є одним з основних пріоритетів міністерства на цей рік.