Експертна комісія склала список населених пунктів, які будуть перейменовані. Таке рішення пов'язане з прийнятим законом про декомунізацію. Про це повідомляє прес-служба глави Луганської військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля,

"Керівник Луганської військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль звернувся до вчених Луганського національного університету ім.Тараса Шевченка та Східноукраїнського національного університету ім. Володимира Даля з проханням вивчити походження назв населених пунктів підконтрольної України території Луганської області і визначити, які з них мають стосунок до комуністичного минулого", - йдеться в повідомленні.

У цих навчальних закладах створили спеціальну комісію, яка зайнялась перейменуванням населених пунктів. У травні комісія склала список, в якому назвала 19 населених пунктів.

"Згідно з проектом, загалом на контрольованій Україною території слід перейменувати 19 населених пунктів, названих на честь діячів комуністичного режиму. Більшості з них пропонуютьповернути старі історичні назви", - повідомляє прес-служба.

Закон про заборону комуністичних і нацистських назв символіки набув чинності 20 травня.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні
Показати ще