Голова ради Громадського люстраційного комітету Олександра Дрик повідомила, що закон про люстрацію виконав своє завдання в тому, що чиновники, які отримали посади під час президента Віктора Януковича більше не повернуться до вищих ешелонів влади. Другим показником є ​​те, що за два роки вийшло люструвати понад 900 чиновників і це тільки початок. Незважаючи на успіхи в реалізації закону, є певні складнощі.

"Є випадки, коли людина піддається автоматичним критеріям люстрації, але до сих пір залишається на державній службі. Такі випадки у всіх відомствах. І першим, хто це робить, є президент України Петро Порошенко. Президент України, наприклад, до цих пір не звільнив голову Кіровоградської ОДА Сергія Кузьменка. При цьому ми отримуємо відповідь від АП, де чітко написано: так, підпадає, так, підготували документи на звільнення, так, передали на підпис президенту, президент не підписує. При цьому президент не вважає за потрібне навіть пояснити, чому він це робить", - розповідає вона, передає newsradio.

Дрик уточнює, що ситуація загострюється тим фактом, що закон про призначення Генерального прокурора підписується протягом декількох годин. Незважаючи на це, топові чиновники, яких необхідно було відразу звільнити, все таки пішли з посад. З 50 таких чиновників лише 8 залишилися на посадах.

Читайте також: Порошенко збирає екс-регіоналів для реалізації Мінських угод

Нагадаємо, що першими органами, які потребують люстрації, на думку багатьох експертів, це силові, другі - суди.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще