Чергова спроба міської влади домовитися про кандидатуру нового головного архітектора Києва закінчилася нічим. Як розповів порталу "Знай" архітектор Андрій Миргородський, наступної такої спроби не варто чекати раніше осені.

"Цю посаду повинна зайняти достойна людина, яка покаже свою перевагу перед іншими кандидатами за результатами конкурсу. А так як його скасували, а дату нового не призначили, то його результати можна буде дізнатися восени, ближче до Нового року", - заявив А. Миргородський.

Будучи одним з найбільш ймовірних кандидатів, Миргородський скромно промовчав про можливі кандидатури серед українських скульпторів.

"Особисто я можу виділити головного архітектора Мюнхена, мені подобається, як вона працює. Крім того там ще досить багато претендентів ", - розповів архітектор.

Нагадаємо, 30 березня мер Києва Віталій Кличко припинив конкурс на посаду головного архітектора столиці, так як конкурсна комісія зіткнулася з обставинами, які унеможливили ухвалення об'єктивного і справедливого для міста рішення. Зокрема - з відсутністю чітко прописаних процедур.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Читайте також: Столиця без головного архітектора – рай для забудовників

Заявки на конкурс подали 14 осіб, в тому числі виконуючий обов'язки директора департаменту містобудування та архітектури Анна Бондар, колишній головний архітектор Севастополя Юрій Скляренко, колишній архітектор Павлограда (Дніпропетровська область) Олександр Сасик, а також архітектор і колишній депутат Київської міськради Андрій Миргородський.