Microsoft оголосила дату релізу однієї зі своїх найбільш очікуваних розробок - Windows 10.

Про це повідомляє офіційний сайт компанії.

Із 1 червня користувачі Windows 7 і 8.1 можуть зареєструвати заявку на безкоштовне оновлення на нову версію. До того ж, це може зробити як офіційний власник ОС, так і "пірат".

Читайте також: Відкрилася українська версія App Store

Нова операційна система вийде 29 липня та одночасно з'явиться у продажу у 190 країнах. Мобільні версії, а також адаптації під інші гаджети стануть доступні пізніше, до кінця цього літа.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Що стосується найпримітніших оновлень, то у Windows 10 повернеться кнопка "Пуск", а також з'явиться система біометричної ідентифікації Windows Hello. Її завданням є вхід в систему без пароля на мобільних пристроях.

ОС отримає інтелектуальний голосовий помічник Contata, управління яким здійснюватиметься голосом і текстовими командами. Сервіс аналізуватиме запити користувача, вибиваючи найоптимальнші результати.

У десятій ОС з'явиться Microsoft Edge, новий браузер, із можливістю робити рукописні сторінки. Браузером також можна буде через голосовий помічник.