Голова громадської організації "Митний контроль" Інна Біленко розповіла, що Державна фіскальна служба безпідставно вносить до списку ризикованих компанії, які займаються зовнішньоекномічною діяльністю, без відповідного попередження, завдаючи їм таким чином колосальні збитки. Виявилось, що фіскали роблять це часом без будь-яких вагомих причин, тому кількість ризикованих вантажів у цьому році сягнула рекордних 30%.

"За даними представників Державної фіскальної служби, до списку ризикованих потрапляють лише 6% митних декларацій, проте реально під "догляд" підпадають близько 30% вантажів. Для порівняння: в Європі митники перевіряють лише 1% вантажів.", - повідомила Біленко під час інтерв'ю виданню espreso.tv.

Читати також: Міноборони заощадило на закупівлях 400 млн грн з системою ProZorro

За словами Біленко, НАБУ має провести незалежний аудит за фактом внесення компанії до бази ризикованих, а відповідальність за такі рішення мають нести персонально працівники ДФС.

"Для того, щоб уникнути зловживань при внесенні компаній до бази ризиків НАБУ має провести аудит, а також ввести персональну відповідальність щодо представників ДФС за безпідставне внесення компанії у списки ризикованих. Контролюючий орган має проводити аналітику за встановлений період та виявляти зловживання повноваженнями з боку працівників ДФС та інших структур, виводити списки працівників, які внесли більше всіх компаній, на які спрацювали безрезультатні ризики.", - повідомила Біленко.

Популярні новини зараз
Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Голова ГО "Митний контроль" також наголосила, що варто проводити роботу по з'ясуванню, яким чином компанія потрапила до списків та після перевірки за результатами безпідставного внесення - застосовувати дисциплінарну відповідальність.

Нагадаємо, раніше народний депутат від БПП, голова Комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна розповіла, що в ДПС відбуваються махінації, на які голова Роман Насіров "закриває очі".