Третій президент України Віктор Ющенко впевнений, що активісти Євромайдану програли старим політичним елітам в країні. Він упевнений, що корумповані чиновники підпорядкували "борців за європейський розвиток".

"Кращі люди Майдану розчинилися, були абсорбовані в старих політичних силах, які їх легко приручили. Це як свіжі огірки покласти в старий розсіл - вони швидко просочуються старим духом і настроями, втрачають гостроту розуміння тієї політики, за яку вони боролися. У цьому трагедія десятків цікавих молодих людей, яких народив Майдан, але вони не знайшли себе в нашому сьогоднішньому політичному житті", - розповідає Ющенко в інтерв'ю Корреспонденту.

Ющенко зазначив, що зараз зміни в країні повинні робити молоді активісти, а вийшло так, що вони передали це право старим політичним елітам. Він передбачає, що існують два фактори, які неефективно використовує нинішня влада і це сприяє відсутності консолідації населення. Перший фактор це відсутність інтеграції між політиками, які стоять у вищих ешелонах влади. Ця відмінність мовна, культурна та церковна.

"Необхідно проводити посилену, глибоко артикульовану національну політику", - відзначає він.

Другий фактор це криза ідентифікації, цінностей і єдності. Виходом з цього стане формування національної самосвідомості та єдності цілей.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

"Недостатнє розуміння чинної влади того, що слабка національна єдність - це і є суть наших нинішніх проблем, просто вбиває мій настрій", - говорить він.

Читайте також: Захід "кинув" Україну - Ющенко

Нагадаємо, що голова Закарпатської області Геннадій Москаль зазначив, що Віктор Янукович купив перемогу у Віктора Ющенка за 2 мільярди доларів.