Державна виконавча служба заарештувала рахунки компанії "Київенерго". Причиною стали штрафні санкції, які наклала НАК "Нафтогаз України". Арешт паралізував роботу компанії.

Про це повідомляє прес-служба енергокомпанії. У компанії пояснили, що штрафи "Нафтогазу" за борги по газопостачанню, які "Київенерго" погасила в повному обсязі, перевищують 1,5 мільярда гривень.

"При цьому законність нарахування 1,2 мільярда зараз розглядається в судах, а 372 мільйони гривень стали причиною арешту всіх рахунків компанії, враховуючи й ті, за якими здійснюються виплати зарплат і податків", - пояснили представники енергокомпанії.

Під арешт потрапили рахунки 104-х теплокомуненерго. Загальна сума штрафів НАК "Нафтогазу України" становить понад 10 мільярдів гривень. 4,4 мільярда гривень з них перебувають у виконавчому провадженні.

У компанії жаліються, що арешт рахунків "Київенерго" тягне за собою блокування виконання їх господарської діяльності. Підприємство не зможе виконати підготовку тепломереж до опалювального сезону, а також провести ремонт та реконструкцію теплового й електричного господарства. Це вплине й на сплату податків та зарплат.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Причиною заборгованостей у компанії назвали несвоєчасну компенсацію різниці в тарифах, затримка виплат по пільгам та субсидіям, а також борги населення.