Після того, як за ініціативи київського мера Віталія Кличка були скасовані результати вчорашнього конкурсу на посаду головного архітектора столиці, передбачається, що тепер його обов'язки будуть поділені між двома чиновниками.

Про це порталу "Знай" розповів директор аналітично-дослідницького центру "Інститут міста" Олександр Сергієнко.

"Для того щоб організувати конкурс на посаду головного архітектора Києва КМДА організувала конкурс, до якого привернула громадських активістів. Членами комісії конкурсу є люди, які не мають відношення до влади. Також була розроблена система критеріїв, за якими проводилося оцінювання"- розповів О. Сергієнко.

"Під час першого тестування був один незрозумілий момент, коли один з претендентів відповів правильно на 100% питань за 20 хвилин. Це викликало питання щодо чесності цього конкурсу у комісії. Після цього Кличко особисто втрутився в цю ситуацію і зажадав розробити нову методику оцінювання конкурсу, поле чого вже його проводити", - зазначив експерт.

Також Кличко запропонував, що головний архітектор очолюватиме департамент будівництва та архітектури, а його заступник (головний урбаніст, - Ред.) у ранзі заступника мера координуватиме його проекти відповідно до інтересів суспільства, бізнесу і культури

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Як повідомляв "Знай" повторний конкурс повинен був пройти вчора, 1 червня, але з технічних причин знову не відбувся, а його результати пообіцяли повідомити ближче до Нового року.

Сергієнко, у відповідь це повідомив, що в КМДА не зацікавлені, затягувати цей процес так довго і в перебігу одного-двох місяців ця проблема вирішиться в такий спосіб: заступник мера - головний урбаніст і начальник департаменту - головний архітектор міста, як це написано в посадовому розкладі КМДА.

Примітно що після того, як Віталій Кличко переміг на виборах столичного мера, у першу десятку його команди впевнено увійшли найбільші забудовники.

Читайте також: Столиця без головного архітектора – рай для забудовників

Після звільнення Віталієм Кличком 30 вересня минулого року Сергія Целовальника з поста головного архітектора Києва, столиця залишилася без одного з ключових посадових осіб, відповідальних за стратегічний розвиток міста та збереження його історичного середовища.